Anyagok

MICROPEACH

Takarók, párnák, játszószőnyegek, játékok, varrd magad termékek, stb. kedvelt alapanyaga. Sűrű szövése, puha tapintása esztétikussá, kellemessé teszi az anyagot akár egy szoknya akár egy asztalterítő készül belőle.

A micropeach nagyon hálás anyag. Nem izzadunk bele, a festék nem mosódik el az anyag szálain, nem kényes a gyűrődésekre, nem deformálódik.

A micropeach nem elasztikus, szín oldalon enyhén bolyhozott szövet.

POLÁR

A Polár anyag ismerős lehet pulóverek, lakberendezési áruházakban kapható pokrócok alapanyagaként, de ennél sokkal több lehetőség van ebben a puha rugalmas meleg anyagban.

Mivel a polár egy “szőrös” anyag így nyomtatás után a szálak letapadnak, az anyag az első mosás után éri el végleges formáját, felületét, az anyag mosás után pontosan olyan puha lesz mintha csak egyszínűt vettünk volna.

A minták az anyagon az egyenetlen felület ellenére csodálatosan érvényesülnek, az anyag színoldala tökéletesen be van színezve, mindazonáltal az anyag fonák oldala fehér marad, így akár nyomtathatóvá válik ez az oldal is akár a fő minta színeivel. Határ a csillagos ég.

FITNESS

A BloomTex fitness anyaga két vastagságban kapható, így akár téli akár nyári öltözékhez találunk megfelelő alternativát.

Az anyag álom puha rugalmas kelme melyből akár póló, pulcsi, leggings is készülhet. Lehetőség van a szabásmintát magát megszínezve, felfektetve az anyagra nyomtatni, ezzel sosem látott távlatok nyilhatnak pl. a táncruhák, sportmezek készítőinek.

A fitness anyag többi anyagunkhoz hasonlóan szublimációs technológiával van színezve, 40 fokos általános mosásban tökéletesen tisztítható, színtartó.

 

SOFTSHELL

A Bloomtex softshell anyaga két kivitelben kapható nálunk.

A vékony softshell inkább nyári kabátok, esőruhák készítéséhez, táskák varrásához való, kényelmes könnyű varrni, nem foszlk.

Sűrű szövése miatt tűéles nyomat készíthető rá. Az anyag külseje egy sima, matt anyag, ez alatt egy poliuretán film réteg bújik meg ami a víz kívül tartásáért felel, ugyanakkor a levegőt átengedi.

WELLSOFT

A BloomTex wellsoft anyaga csupán a közérthetőség miatt szerepel wellsoftként, a valóságban egy flanel fleece nevű anyag, ami sokkal puhább, csillogóbb és kicsit hoszabb szálú anyag mint a valódi wellsoft. Akárcsak a polárt ezt is főként takaróknál használják.

A wellsoft ha varrást tekintünk az egyik legkellemetlenebb anyag. Rugalmas is, szöszöl is, csúszkál is. A szegélyek varrását mindenképpen lock-al, ennek hiányában cikcakkal javasoljuk. Érdemes az anyagból készült takarót stb vagy ferdepánttal szegni vagy fedlappal összevarrva kifordítva elkészíteni.

ORGANZA

 
Organzából alkalmi ruhákon kívül csomagolóanyagot szokás készíteni, esetleg függönyt.

Többször felhasználható, kreatív és dekoratív dolgokat készíthetünk így.

SZTRECCS MUSZLIN

 

organza

Muszlinból főként esküvői ruhákat készítenek, nálunk függöny készül belőle, vagy kendő, vagy stóla, vagy esküvői ruha, vagy tütü 😀

A 110 cm maximális szélesség miatt érdemes a függönyt/ruhát sávosan összevarrni akár hosszába akár széltében, gyerek szobába különösen vidám darabok készülhetnek így.

 

SZATÉN

Klasszikus 100% poliészter szatén csillogó felületével igen feltűnő nyomat készülhet rá. Akár metál hatású nyomat is. Kiváló mosásállóság. Könnyen kezelhető anyag. A nyomat a vasalást fonákon vasalva kiválóan tűri.

95gr/m2-os pehelykönnyű anyag. A szatén sajátossága hogy foszlik, így varrásnál mindenképpen ajánlott szegőt, lock-ot használni, illetve stretch vagy 70-es tűvel ajánljuk varrni, a sűrű szövés miatt akaratlanul sérülhet a minta vastag tűvel történő varrás esetén.

KENT

A BloomTex Kent anyaga az igazi susogós ropogós vízlepergető anyag.

Felülete apró bordákkal tarkított, fonákján vékony vízzáróréteg húzódik. Számtalan célra felhasználható anyag, arra figyeljünk azonban hogy nem vízálló, mint pl a cordura vagy a neoprene, csipán vízlepergető

. Tehát a húsvéti locsolóktól nem fog megvédeni, de a csepergő esőt még talán kibírja.

BLACKOUT

A black out anyagunk kimondottan sötétítőfüggönynek készült.

102 cm-s szélességével hosszanti irányban sávosan varrható.

Lockolni mindenképpen szükséges, mert nagyon foszlós anyag. Nehéz fajsúlyos textil. A két oldalán fehér műszállal és fekete keresztszállal van nagyon sűrűn szőve így egyáltalán nem engedi át a fényt.

A maradék anyag amit nem használunk fel a függöny varrásához kiválóan alkalmas dízspárnának, patchwork takaró betétnek, ezzel harmonizálva a szoba látképét.

COOLPASS

 

Coolpass anyagból két féle áll rendelkezésünkre , egy sima felületű egységes anyag, valamint egy lyukacsos légiesebb anyag.

Rögzítéshez mindenképpen interlockot és fedőzőt javasolunk.

A BloomTex vállalja sportruházatok teljes körű tervezését és nyomtatását ( varrás nélkül ) Ezzel kapcsolatban elérhetőségeink bármelyikén tudunk több információval szolgálni.

BOLYHOS FUTTER

A bolyhos futter anyagunk egy speciálisan kifejlesztett textil, puha, légies mégis meleg és nehéz anyag.

Kiválóan alkalmas téli pulcsinak, nadrágnak, sapkának, lábszármelegítőnek, kesztyűnek stb.

POLIÉSZTER JERSEY

A poliester jersey anyagunk mintha csak a 210 grammos pamutjersey és a fürdőruha anyag szerelemgyereke lenne.

Megszólalásig hasonló mint a pamutjersey, de rugalmasságában nagyjából megegyezik vele.

Több mint kiváló alternativa a pamut tesójára.

Gyönyörű élénk nyomatot ad.

Nyári Szünet
2017.07.17 - 21
2017.07.17 - 21 között leadott rendeléseket rendszerünk automatikusan naplózza,
de a rendelések feldolgozását és azok kiszállítását 2016.07.24 -től kezdjük meg.

Köszönjük megértésüket