Természetes textil bérnyomtatás

1 600 Ft + Áfa

Természetes szálú textilek nyomtatása hozott textilre:

Nyomtatás hossza Nettó ár / fm tekercs szám
30m – 59m 2 000 Ft / m 1db
60m – től 1 800 Ft / m 1db
100m – től 1 600 Ft / m max. 2db

A feltüntetett árak nem tartalmazzák a grafika kalkulált festékfogyasztását.
100m nyomtatás esetén már 2 különböző anyag esetén is érvényes az ár.
Előzetes festék kalkulációt Ajánlatkérésen keresztül lehet tőlünk kérni.

Minden textilt speciálisan előkezelünk, hogy nyomtatásra alkalmas állapotba hozzuk.

Kategória:

Kérlek állítsd be a kívánt nyomtatandó hosszúságot

Van már festék ár kalkulációd?
A nyomtatandó ( és arra előkészített ) grafikát, kérjük egy felhő alapú fájlmegosztó szolgáltatóhoz feltöltetni.
Elfogadott megosztók: - Google Drive - Dropbox - OneDrive - Amazondrive - Saját tárhely
NEM Elfogadott megosztók: - Mammutmail - Toldacuccot - Imgur - Regisztációhoz kötött fájl elérések
A feltöltött képeket tartalmazó mappa nyilvános linkje:
Quantity

Leírás

Mit tartalmaz az ár?

A feltüntetett árak tartalmazzák a textil előkezelését, valamint a nyomtatás költségét.
A feltüntetett árra csak az elküldött grafika alapján számolt festékfogyasztás jön még mint plusz költség, ezt az festék kalkulációt előzetesen is ki lehet kérni tőlünk, így még a gyártás elkezdése előtt minden költséges ismertté válik. Nálunk nincsenek egyéb, rejtett költségek.

A sávos árak az egyszerre előkezelt textil mennyiségétől függenek, a nyomtatást ezután minimum 30-től lehet kérni az előkezelt textilre.
Gyakorlatban így néz ki:
– Előkezelünk 50m textilt, aminek 2.000 Ft + áfa métere. Ebben az esetben a próbanyomtatás után a teljes mennyiséget el kell nyomtatni, mivel a minimum 30m nyomtatását követően már nincs újabb 30 méter a tekercsen. ( 2m próbanyomat + 48m nyomtatás )
– Előkezelünk 80m textil, aminek 1.800 Ft + áfa métere. Ebben az esetben a próbanyomtatás után is marad annyi textil amit 2 részletre lehet bontani pl. 3m próbanyomat, 30m nyomtatás, 48m nyomtatás
Ezekből még lejön a befűzési veszteség ami előkezelésnél kb 1 méter, nyomtatásonként 0,5 – 1 méter

 

Textil Követelmények és Ajánlások

A legjobb minőség eléréséhez fehérített ( általános minőségi megjelölések : PFD, bleached, optic ) , vagy mosott ( natúr ) alapanyagra van szükségünk.
Festett alapanyagok ( dyed, plain dyed, yarn dyed ) hajlamosabbak a mosás utáni színvesztésre.
Textilre minden esetben legalább 2″-os dudára tekerve van szükségünk, amennyiben nem a belső oldal a szín oldal akkor ezt is fontos megjelölni a textilen valamilyen formában.
Kevert szálas ( pl. CO + PES ) anyagok színtartása függ az aránytól, de személy szerint nem szoktuk javasolni ezt a megoldást.
A textil készítésekor felhasznált szálak minősége hatással van a nyomat minőségére, legjobb minőséget vékony fésült fonalnál lehet elérni, de saját tapasztalataink alapján a viscose és len szálak kifejezetten erős kötést alakítanak ki a jelenleg használt pigmentes festékünkkel.

Amit hozott anyag esetében mérlegelned kell, hogy mennyire fordulhatnak elő ezek az olcsóbb textileknél jellemző nyomtatást nehezítő tényezők pl.  ferde tekercselés , gyűrődések és elnyúlások.
Sajnos azt hogy a hozott textil mennyire nyomtatható csak a gyakorlatban derül ki, és ha úgy látjuk hogy veszélyezteti a nyomtatónkat akkor nem nyomtatjuk meg ezt az anyagot.
Hozott textilnél lehetőség szerint kerüljétek az olcsó pár 100Ft -os alapanyagokat, mert nem lesz olcsóbb a nyomtatás mint a standard minőségű pamutvászon és pamutvászon light anyagnak.

110 Gsm alatti textilek nyomtatását csak abban az esetben ha az alapanyag merevebb szövésű és egyenletesen feszíthető nyomtatáskor.

Próbanyomat

Lehetőség van hozott textil esetében próbanyomat készítésére minimum 2fm hosszban. Érdemes 1m színskálát kérni próbaképpen valamint saját grafikával többféle színkombinációt és szaturációt kipróbálni. Ehhez készítettünk egy kis útmutató : ( HAMAROSAN ) .
Próbanyomatot csak 1 alkalommal készítünk, ezt követően már csak teljes nyomtatásra van lehetőség minimum 30 méter ( vagy amennyi maradt a próbanyomat elkészítése után  )
A mintákat tartalmazó mappába külön töltsd fel a próbanyomatot, mert ennek a festék költségét külön kalkuláljuk.
Az 1 méteres színminta festék fogyasztása 800 Ft.
Próbanyomatot csak a textil előkezelése után tudunk készíteni.

 

Grafika, Minta követelmények

! Fényképek nyomtatását nem vállaljuk természetes anyagokra, ezek kizárólag késztermékként rendelhetőek tőlünk !
Lehetőségetek van a BloomTexnél anyagainkból egyedi méteráru nyomtatására küldött grafikával.
Nálunk nincs megkötés, hogy az egyes mintákból minimum hány métert kell nyomtatnod, így akár egy teljes kollekció mintadarabjai költséghatékony elkészíthetőek.
Amennyiben sok rövid mintát kell nyomtatnunk, úgy annyi kérésünk van, hogy ezeket 3-5 méter hosszú fájlokba kellene összeszerkesztetni, de ezen belül akár centinként is más lehet a minta. A kész fájlokat a már megszokott drive-s rendszeren keresztül fogjátok tudni leadni.

A grafikát kizárólag .TIF formátumban tudjuk elfogadni, viszont terülő minta esetén is teljesen kiszerkesztett grafikára van szükség ( tehát nem elegendő a kisebb pl. 20×20 cm-es raport ), kivéve ha legalább 3m-t kell nyomtatnunk belőle.
Nekünk segítség, ha a fájl nevében is jelzed a nyomtatandó darabszámot és a méretet pl : anna_vaszonlight_133x300_3db

A küldött alapanyag a jó minőség érdekében min. 150 DPI max. 300 DPI legyen.
Amennyiben fektetési rajzot küldtök úgy a saját dolgotok megkönnyítése érdekében érdemes a varrásráhagyást rászerkeszteni a grafikai anyagra.
Szerkesztés megkezdése előtt mindenképpen ellenőrizd a nyomtatandó textil szélességét, általában a textil szélessége  -5 – 7cm nyomtatási szélességgel lehet számolni.
A grafikai anyag szerkesztésekor kérlek használj CMYK színmódot és a mintákat, grafikai elemeket pontosan akkorára méretezd amekkorán az anyagon látni szeretnéd.

Semmilyen leadott grafika esetében nem vállalunk felelősséget a grafikai anyag minőségéért, nem fogjuk állítani, méretezni, átszínezni stb.

Garancia

Hozott anyagok esetében semmilyen garanciát sem vállalunk, így ezt mindenképpen érdemes a rendelés előtt mérlegelned.