Barion Pixel
Back

Pamut textilnyomtatás

2017-ben álmodtunk egy nagyot és beadtuk a pályázatunkat, hogy venni tudjunk egy speciális, méterárus, digitális, pamut textilnyomtatót. Természetesen mivel kis kezdő cég voltunk ( vagyunk 😀 ) nem kaptuk meg a támogatott hitelt ( 100% visszatérítendő ) amire pályáztunk.

Eltelt pontosan 2 év. 2019 április. És most itt vagyunk. Immár kézzelfogható egy álom amiért 2 éve minden nap dolgoztunk.

Ezért az álomért jött létre a BloomTex. Idestova 8 éve vártuk ezt a pillanatot.

Még éppen csak a BloomPet-et kezdtem mikor elkezdett érdekelni a digitális textilnyomtatás. Sohasem gondoltam volna, hogy mi leszünk az első cég Magyarországon aki a kiskereskedelem számára is elérhetővé teszi az egyedi digitális pamutnyomtatást akár már 1 métertől! Linberry.hu #ezittareklamhelye

Óriási lépés ez a Texnek, és hatalmas büszkeség nekünk, hogy gyakorlatilag a saját erőnkből, állami és európai úniós támogatás NÉLKÜL tudtunk beleugrani egy ilyen beruházásba.
Nagyon nagyon sok munka vár ránk, és nagyon sokat kell még tanulnunk. Főleg arról a fantasztikus új világról ami a pamut textileknek köszönhetően nyílik meg előttünk.

Már most tudjuk mi az, amin változtatni szeretnénk. Számos eutópai cég hirdeti magát azzal, hogy semmilyen előkezelést nem használ a textil nyomtatásakor. Ez teljesen rendben is van. A festék nem kopik ki. Kipróbáltuk mi is. 10x mostuk 90 fok környékén, és meg sem moccan a rögzített festék.

Azonban a színével nem vagyunk elégedettek. Most ezen dolgozunk, hogy a színek tökéletesek legyenek.

 

 

 

 

 

 

 

Nem szeretnénk reaktív rendszert használni. A reaktív nyomtatás sokkal nagyobb ökológiai lábnyomot hagy, ugyanis a textil előkezelésén kívül több fázis mosás illetve gőzölés is szükséges a festék fixálásához.
Ez hatalmas áram igény és sok sok liter víz igény. Nem fér össze azzal az elvvel, hogy próbálunk a lehető legkevesebbet ártani a környezetünknek. ( A papír és textil hulladék ujrahasznosítása, papír doboz és ragasztó használata műanyag helyett, natur szatyrok és nowaste termékek stb. )
Az a tévhit a mi, pigmentes technológiánkról, hogy nem olyan tartós mint a reaktív. Ezt csak cáfolja, hogy a legtöbb külföldi textilnyomtatós cég is ugyanezt a technológiát alkalmazza, sikeresen 🙂