Polyester Textil bérnyomtatás

1 600 Ft + Áfa

Szublimációs textilnyomtatás hozott textilre.

Nyomtatás hossza 110gsm -től Nettó ár / fm
10m – 19m 2 000 Ft / m
20m – 49m 1 800 Ft / m
50m – 149m 1 600 Ft / m

 

Nyomtatás hossza 110gsm -alatt Nettó ár / fm
25m – 49m 2 200 Ft / m
50m – 149m 1 800 Ft / m
védőpapír ( ritka szövésű textil pl. muszlin ) + 200 Ft / m
Kategória:

Választható Színkeverési módok

Nyomtatandó grafika szélessége

A nyomtatandó ( méretpontos ) grafikát, kérjük egy felhő alapú fájlmegosztó szolgáltatóhoz feltöltetni.
Elfogadott megosztók: - Google Drive - Dropbox - OneDrive - Amazondrive - Saját tárhely
NEM Elfogadott megosztók: - Mammutmail - Toldacuccot - Imgur - Regisztációhoz kötött fájl elérések - WeTransfer
A feltöltött képeket tartalmazó mappa nyilvános linkje:
Quantity

Tudnivalók nyomtatással kapcsolatban

Számos megkeresésünk volt már hozott textilre való nyomtatással kapcsolatban, így úgy gondoltuk, hogy itt az ideje pontosan leírnunk miket érdemes tudni a bérnyomtatásról.

A textilnyomtatás egy fontos lépése az anyag összetételének ismerete, ami nélkülözhetetlen a megfelelő nyomtatási technológia kiválasztásához. A rosszul ( nem az anyag összetételének megfelelő ) választott technológia a nyomat tartósságára és a színekre is jelentős befolyással bír.

Milyen összetételű textileket tudunk nyomtatni szublimációs technikával?

Szublimációs technológiával magas Polyester tartalmú textileket lehet ( a textil felülettől függően ) akár fotó minőségben megnyomtatni. Leggyakoribb összetételek és típusok:

– Rugalmasságot fokozó szálak ( pl. Spandex, elasztán, lycra ) : ezek a szálak főként kötött ( fitness és fürdőruha ) textileknél szoktak előfordulni, de akár szőtt textileknél is jelen lehetnek (pl. Barbie ) . Tapasztalataink szerint ezek a szálak nem befolyásolják a nyomat minőségét még akkor sem ha akár 20% -ot is meghaladja a gumi tartalom.

– Pamut/ viscose : Természetes szálakat egyáltalán nem lehetséges szublimációs technológiával megnyomtatni. Szerencsére rendelkezünk természetes szálak nyomtatásához megfelelő technológiával.
Saját tapasztalatunk szerint a 80%PES 20%CO ( vagy Viscose ) kevert szálas összetétel még kivehető nyomatot biztosít, de az erős színek ( pl. fekete, sötét kék ) már nem annyira hangsúlyosak rajta, így akik számára a paszteles, vintage hatás elfogadható, ebben az esetben még járható lehet a szublimációs nyomtatás. Mindenképpen próbanyomat készítését javasoljuk

– Polyamid ( Neylon ) : A poliamidnak többféle típusa van, amik eltérően viselkednek nyomtatáskor. Legnagyobb probléma, ami a gépeink épségét is érintheti, az az alacsony olvadási pont. Alap esetben nem vállalunk polyamid nyomtatást ( saját kínálatunkban sem szerepel ) , mert az olvadás pont megfelelősége mellett a nyomat minőségét sem lehet garantálni. Hőkezelés után a poliamid és PE anyagokat összehasonlítva a polyester textilek színei sokkal élénkebbek és pontosabbak. Illetve további probléma, hogyha a nyomtatást követően a végeredmény nem tűnik lényegesen rosszabbnak, akkor is megvan az esélye a fakulásnak. Véleményünk szerint a poliamid szublimációs technológiával való nyomtatása nem a legjobb választás, így ettől sajnos minden esetben el kell zárkóznunk.
Jelenleg a legjobb módszer a savas és reaktív direkt nyomtatási technológia, amivel nem csak élénk színek de kifejezetten tartós nyomat érhető el.
Léteznek PES – PA kevertszálas textilek is, de ezeknél a textileknél is megfigyelhető, hogy a színek kevésbé élénkek a 100% Polyester textilekhez képest.

– PVC, kent/egy oldalon laminált TPU : Némely textil bevonattal lehet ellátva az egyes fizikai jellemzők javítása végett ( pl. általában vízáteresztő képesség ) , amik hő hatására megolvadhatnak. Ezen textilek nyomtatását nem vállaljuk. Alternatív megoldásként lehetőség van nyomtatásra alkalmas pvc nélküli cordura szerű anyagot választani kínálatunkból.

– 2 oldalas laminálás ( softshell ) : Többféle TPU membrán van, melyeknek eltérő hőtűrése ( ragasztó, vagy fólia ) de eddigi tapasztalataink alapján nem jellemző, hogy a nyomás komolyabb hatással lenne a softshell tulajdonságaira. Maga a softshell vékonyabbnak tűnhet a nyomtatást követően,de ez csupán a belső oldalra ragasztott polár “összenyomása” miatt kelti ezt a hatást. Az első mosást követően a szálak visszarendeződnek eredeti terjedelmükbe.

– Neoprene : Ezt a textilt vastagsága és jellege ( gumi tartalma ) miatt egyáltalán nem vállaljuk bérnyomtatásban sem jelenleg, sem pedig a jövőben.

– Késztermék : Már összevarrt, elkészített terméket nem tudunk megnyomtatni. Ez alól kivételt képezhetnek a fehér polyester ( technikai ) pólók, melyeket igény szerint el tudunk látni logóval,azonban egybefüggő nyomat nem készíthető rájuk.

Az anyag összetételének és fajtájának megfelelősége után jöhetnek a technikai részletek:

  • Textil szín : A nyomat színe fehér alapon a legélénkebbek ezért ha mód van rá ebben a színben van szükségünk az alapanyagra. Nyomtatandó grafika színeitől függően akár vaj és halvány bézs színek is megfelelőek lehetnek. A textil alap színe lesz a grafikán fehérként beállított szín ( ebben az esetben a nyomtató nem juttat tintát ezekre a részekre )
  • Szélesség : Maximum 180-185 cm szélességben tudjuk kezelni a küldött textilt, amit max. 160cm szélességben tudunk megnyomtatni.
  • Vastagság : Maximum 1mm, vagy ha véleményünk szerint a nyomtatás kárt tehet a gépünkben úgy megtagadhatjuk a nyomtatás elvégzését.
  • Mennyiség : A nyomtatandó mennyiség +0,5m textilre van szükségünk, ami már magában foglalja a befűzési veszteséget és a nyomtatásvégi biztonsági tartalékot. Ez alól kivétel, ha Méteráruként ( teljes szélességében nyomtatva ) nyomtatjuk és nem a szimpla módon (pl: Textil nyomtatott szélesség )
  • Garancia : Garanciát csak a nyomtatás minőségére tudunk vállalni : a festék megfelelően van rögzítve a textilen , a nyomat egységes :színben, méretben nem tér el ( ez alól kivétel az anyag zsugorodásából adódó méretkülönbség )
  • Amire nem vállalunk garanciát : Anyaghiba és az abból adódó nyomathibákra. Leggyakoribb hibák: szálhiba, toldás, szövés hiba, mintavételi lyuk, anyag zsugorodás, szennyeződés, gyűrődés, elnyúlás stb. A hőkezelést nem szakítjuk meg szálhiba, kosz és egyéb olyan esetekben, amik nem eredményezik a minta kifogását a hőkezelőgépre ( pl. mintavételi lyuk ). Elnyúlás és gyűrődések esetében is törekszünk a hibaszám csökkentésére, ami főként 100 gsm alatti súlyú szőtt textilek esetében szokott előfordulni pl. a nem megfelelő feltekercselés miatt.
  • Nyomtatási hossz : A nyomtatási hossz ( rendelt mennyiség ) minden esetben a kinyomtatott szublimációs papír alapján kerül meghatározásra. Textilek jelentős része nincs hőkezelve, így a kezelés során zsugorodhat a textil. Általában 2-5% közötti értéket jelent, viszont jellemző, hogy hossz és kereszt irányban a zsugorodás mértéke eltér. Hőkezelt anyagoknál 0,5 % körüli a zsugorodás, kivéve keleti anyagoknál ahol 1,5% a gyakoribb.
  • Kezelés : A textilre nyomtatásra alkalmas állapotban van szükségünk, vagyis 2″, vagy 3″ -os dudára ( henger ) feltekerve, lehetőleg színoldallal befelé tekerve ( egyéb esetben fontos a színoldalt megjelölni ), idegen anyagoktól ( kosz, por, víz és egyéb folyadék stb. ). A textil állapota befolyásolhatja a nyomtatás minőségét.
    Át és feltekercselés-t előzetes egyeztetés alapján mi is meg tudjuk oldani.

Grafika, Minta követelmények

A grafikát abban az esetben <strong>ha nem</strong> vektorgrafikus képformában külditek ( eps, pfd-de nem photoshopból importált!) csak JPEG-ben vagy TIF-ben tudjuk elfogadni. PNG, GIF stb. formátumú grafikai anyaggal nem tudunk dolgozni!!

A küldött alapanyag a jó minőség érdekében minimum 150 de inkább 300 DPI felbontású legyen.
Amennyiben fektetési rajzot küldtök úgy a saját dolgotok megkönnyítése érdekében érdemes a varrásráhagyást rászerkeszteni a grafikai anyagra.

<strong>FONTOS!</strong> Grafikai munkalap szélességének szerkesztéskor minden esetben fontos a textil szélességét pontosan meghatározni, alap esetben a textil teljes szélessége -5-8 cm méretű munkalap kiszerkesztését szoktuk javasolni, hogy a nyomtatott grafikai minél kevesebb eséllyel fusson szegett szélre. Amennyiben a kiszerkesztett grafika és a textil szélessége között 5cm-nél kevesebb a különbség ( pl. 150cm széles textil és 148cm széles grafika ) akkor 2 lehetőség lehet az eltéréstől függően:
-egyszeri nettó 10.000 Ft díjat számítunk fel, valamint méterenként nettó 200 Ft védőpapír költséget ( eszköz védelme érdekében ).
- egyszeri nettó 10.000 Ft díjat számítunk fel és az előre kinyomtatott papír méretét manuálisan csökkentjük, ebben az esetben a beavatkozást követő nyomathibákért nem vállalunk felelősséget
Természetesen van lehetőség a minta teljes kifuttatására ( pl. terülő minta ) , aminél ún. védőpapír költséggel kell számolni ( nettó 200Ft / m )
Ha folyóméterben szeretnél rendelni (pattern, terülőminta, végtelenített minta, stb) méterárut akkor kérlek 1 egységnyi mintát szerkessz meg! ( erről itt is olvashatsz: <a href="https://bloomtex.eu/pattern-keszites/">Pattern készítés</a>) Ez kisebb méretű is és nyomtatáskor is sokkal könnyebben használható számunkra.

A grafikai anyag szerkesztésekor érdemes CMYK színmódot és a mintákat használni, grafikai elemeket pontosan akkorára méretezd amekkorán az anyagon látni szeretnéd. (Rendelés előtt színegyezés miatt érdemes próbanyomatot kérni RGB és CMYK-ba állított grafikával is,hogy pontosan olyan színű nyomatot kapj amilyet szeretnél)

Semmilyen leadott grafika esetében nem vállalunk felelősséget a grafikai anyag minőségéért. Ez esetben csak és kizárólag nyomathiba ( pl. fejhiba miatti csíkos nyomtatás ) esetén él a garancia, minden a grafikában található elem mérete tőled függ. Mi ezeket nem fogjuk állítani, méretezni, átszínezni stb.

Abban az esetben ha velünk szeretnéd megszerkesztetni a grafikát számíts rá, hogy jogvédelem alatt álló minták/igény esetében nem fogjuk elvállalni a grafikai szerkesztést. Jogvédett minták esetében minden felelősség téged terhel, ezeknek a használata kapcsán. A szerkesztési felár nettó 10 000 ft/óra ami utólag kerül kiszámlázásra.

A küldött grafikákra minden esetben valamilyen külső megosztón, vagy linken keresztül van szükségünk.
Nem fogadjuk el e-mail mellékletként, illetve wetransferen kívül más fájlküldőn keresztül.
Az elküldött grafikákat kizárólag a nyomtatási munka elvégzésének idejére tároljuk számítógépeinken, amiket semmilyen esetben sem tárolunk, módosítunk, felhasználunk stb.
<strong>A nyomtatandó grafikák esetében semmilyen jogi felelősséget sem vállalunk, annak minden jogi következménye a megrendelő felelőssége, így rendeléskor kérlek ezt vedd figyelembe.</strong>