Barion Pixel
Back
Készleten

Polyester Textil bérnyomtatás

1 900 Ft + Áfa

Kategória:

Szublimációs textilnyomtatás hozott textilre.

Nyomtatás hossza 110gsm -től Nettó ár / fm
15m – 29m 2 400 Ft / m
30m – 49m 2 100 Ft / m
50m – 1 900 Ft / m

 

Küldött textil neve

Kérlek állítsd be a kívánt nyomtatandó hosszúságot

A nyomtatandó ( méretpontos ) grafikát, kérjük egy felhő alapú fájlmegosztó szolgáltatóhoz feltöltetni.
A grafika nevének tartalmaznia kell a szállítási címben szereplő nevet, az anyag beazonosítására szolgáló nevét, és a nyomtatni kívánt mennyiséget!
Elfogadott megosztók: - Google Drive - Dropbox - OneDrive - Amazondrive - Saját tárhely
NEM Elfogadott megosztók: - Mammutmail - Toldacuccot - Imgur - Regisztációhoz kötött fájl elérések - WeTransfer
A feltöltött képeket tartalmazó mappa nyilvános linkje:

Grafikai és Textil követelmények ( lentebb )

Tudnivalók nyomtatással kapcsolatban

A textilnyomtatás fontos része az anyag összetétel, ami nélkülözhetetlen a megfelelő nyomtatási technológia kiválasztásához. A rosszul ( nem az anyag összetételének megfelelő ) választott technológia a nyomat tartósságára és a színekre is jelentős befolyással bír.

Milyen összetételű textileket tudunk nyomtatni szublimációs technikával?

Szublimációs technológiával magas Polyester tartalmú textileket lehet ( a textil felülettől függően ) akár fotó minőségben megnyomtatni. Leggyakoribb összetételek és típusok:

– Rugalmasságot fokozó szálak ( pl. Spandex, elasztán, lycra ) : Ezek a szálak nincsenek negatív hatással a nyomat minőségére, így nyugodtan használhatóak a nyomtatási technológiánkkal

– Pamut, viscose, len stb.  : Természetes szálakat egyáltalán nem lehetséges szublimációs technológiával megnyomtatni. Kevert szálas anyagoknál is vannak megoldások, amikor jól működik a szublimációs nyomtatás, ez akkor lehetséges, ha a nyomtatandó szálak javarészt poliészterek. Pl. Luxury anyagunk.

– Polyamid ( Neylon ) : Nem vállaljuk ilyen összetételű textilek nyomtatását

– PVC, kent/egy oldalon laminált TPU : Nem vállaljuk ilyen összetételű textilek nyomtatását

– 2 oldalas laminálás ( softshell ) : Többféle TPU membrán van, melyeknek eltérő hőtűrése ( ragasztó, vagy fólia ) de eddigi tapasztalataink alapján nem jellemző, hogy a nyomás komolyabb hatással lenne a softshell tulajdonságaira. Maga a softshell vékonyabbnak tűnhet a nyomtatást követően,de ez csupán a belső oldalra ragasztott polár “összenyomása” miatt kelti ezt a hatást. Az első mosást követően a szálak visszarendeződnek eredeti terjedelmükbe.

– Neoprene : Nem vállaljuk ilyen textilek nyomtatását

– Késztermék : Már összevarrt, elkészített terméket nem tudunk megnyomtatni

Az anyag összetételének és fajtájának megfelelősége után jöhetnek a technikai részletek:

  • Textil szín : A nyomat színe fehér alapon a legélénkebbek ezért ha mód van rá ebben a színben van szükségünk az alapanyagra. Nyomtatandó grafika színeitől függően akár vaj és halvány bézs színek is megfelelőek lehetnek. A textil alap színe lesz a grafikán fehérként beállított szín ( ebben az esetben a nyomtató nem juttat tintát ezekre a részekre )
  • Szélesség : Maximum 180-185 cm szélességben tudjuk kezelni a küldött textilt, amit max. 160cm szélességben tudunk megnyomtatni.
  • Vastagság : Maximum 1mm, vagy ha véleményünk szerint a nyomtatás kárt tehet a gépünkben úgy megtagadhatjuk a nyomtatás elvégzését.
  • Mennyiség : A nyomtatandó mennyiség +1 m textilre van szükségünk, ami már magában foglalja a befűzési veszteséget és a nyomtatásvégi biztonsági tartalékot. Ez alól kivétel, ha Méteráruként ( teljes szélességében nyomtatva ) nyomtatjuk és nem a szimpla módon (pl: Textil nyomtatott szélesség )
  • Garancia : Garanciát csak a nyomtatás minőségére tudunk vállalni : a festék megfelelően van rögzítve a textilen , a nyomat egységes :színben, méretben nem tér el ( ez alól kivétel az anyag zsugorodásából adódó méretkülönbség )
  • Amire nem vállalunk garanciát : Anyaghiba és az abból adódó nyomathibákra. Leggyakoribb hibák: szálhiba, toldás, szövés hiba, mintavételi lyuk, anyag zsugorodás, szennyeződés, gyűrődés, elnyúlás stb. A hőkezelést nem szakítjuk meg szálhiba, kosz és egyéb olyan esetekben, amik nem eredményezik a minta kifogását a hőkezelőgépre ( pl. mintavételi lyuk ). Elnyúlás és gyűrődések esetében is törekszünk a hibaszám csökkentésére, ami főként 100 gsm alatti súlyú szőtt textilek esetében szokott előfordulni pl. a nem megfelelő feltekercselés miatt.
  • Nyomtatási hossz : A nyomtatási hossz ( rendelt mennyiség ) minden esetben a kinyomtatott szublimációs papír alapján kerül meghatározásra. Textilek jelentős része nincs hőkezelve, így a kezelés során zsugorodhat a textil. Általában 2-5% közötti értéket jelent, viszont jellemző, hogy hossz és kereszt irányban a zsugorodás mértéke eltér. Hőkezelt anyagoknál 1-2 % körüli a zsugorodás, kivéve keleti anyagoknál ahol ennél magasabb érték gyakoribb.
  • Kezelés : A textilre nyomtatásra alkalmas állapotban van szükségünk, vagyis 2″, vagy 3″ -os ÁTJÁRHATÓ dudára ( henger ) feltekerve, lehetőleg színoldallal befelé tekerve ( egyéb esetben fontos a színoldalt megjelölni ), idegen anyagoktól ( kosz, por, víz és egyéb folyadék stb. ). A textil állapota befolyásolhatja a nyomtatás minőségét.
  • Beérkezés: a textil akkor kerül nyomtatásba ha legkésőbb tárgyhéten péntek 16:00-ig megérkezik monori telephelyünkre.

Grafika, Minta követelmények

A grafikát abban az esetben ha nem vektorgrafikus képformában külditek ( eps, pfd-de nem photoshopból importált!) csak JPEG-ben vagy TIF-ben tudjuk elfogadni. PNG, GIF stb. formátumú grafikai anyaggal nem tudunk dolgozni!!

A küldött alapanyag a jó minőség érdekében minimum 150 de inkább 300 DPI felbontású legyen.
Amennyiben fektetési rajzot küldtök úgy a saját dolgotok megkönnyítése érdekében érdemes a varrásráhagyást rászerkeszteni a grafikai anyagra.

FONTOS! Grafikai munkalap szélességének szerkesztéskor minden esetben fontos a textil szélességét pontosan meghatározni, alap esetben a textil teljes szélessége -5-8 cm méretű munkalap kiszerkesztését szoktuk javasolni, hogy a nyomtatott grafikai minél kevesebb eséllyel fusson szegett szélre. Amennyiben a kiszerkesztett grafika és a textil szélessége között 5cm-nél kevesebb a különbség ( pl. 150cm széles textil és 148cm széles grafika ) akkor a gépünk védelme érdekében vágni fogjuk a papír szélét, illetve egyszeri nettó 10.000 Ft-os felárat számlázunk ki.

Ha folyóméterben szeretnél rendelni (pattern, terülőminta, végtelenített minta, stb) méterárut akkor kérlek 1 egységnyi mintát szerkessz meg! ( erről itt is olvashatsz: Pattern készítés) Ez kisebb méretű is és nyomtatáskor is sokkal könnyebben használható számunkra.

A grafikai anyag szerkesztésekor érdemes CMYK színmódot használni, grafikai elemeket pontosan akkorára méretezd amekkorán az anyagon látni szeretnéd.

Semmilyen leadott grafika esetében nem vállalunk felelősséget a grafikai anyag minőségéért. Ez esetben csak és kizárólag nyomathiba ( pl. fejhiba miatti csíkos nyomtatás ) esetén él a garancia, minden a grafikában található elem mérete tőled függ. Mi ezeket nem fogjuk állítani, méretezni, átszínezni stb.

Abban az esetben ha velünk szeretnéd megszerkesztetni a grafikát számíts rá, hogy jogvédelem alatt álló minták/igény esetében nem fogjuk elvállalni a grafikai szerkesztést. Jogvédett minták esetében minden felelősség téged terhel, ezeknek a használata kapcsán. A szerkesztési felár nettó 10 000 ft/óra ami utólag kerül kiszámlázásra.

A küldött grafikákra minden esetben valamilyen külső megosztón, vagy linken keresztül van szükségünk.
Nem fogadjuk el e-mail mellékletként, illetve wetransferen és egyéb fájküldőn keresztül küldve.
Az elküldött grafikákat kizárólag a nyomtatási munka elvégzésének idejére tároljuk számítógépeinken, amiket semmilyen esetben sem módosítunk, felhasználunk stb.
A nyomtatandó grafikák esetében semmilyen jogi felelősséget sem vállalunk, annak minden jogi következménye a megrendelő felelőssége, így rendeléskor kérlek ezt vedd figyelembe.