Barion Pixel

Textil nyomtatás

Digitális textilnyomtatás szublimációs technológiával, folyóméterben. Kizárólag magas Polyester tartalmú kötött és szőtt textilekre tudunk nyomtatási megbízást vállalni. Leggyakoribb összetételek amikkel dolgozunk : 100% Polyester, Polyester + Elastane

Szolgáltatás / Termék bemutatása

Aktuális textilnyomtatási feltételeinkről és árainkról lentebb tudsz tájékozódni. >>Tovább a rendeléshez

 • Elérhető

  2017 -óta

 • Rendelés

  5m -től

Nyomtatás, de hogyan?

A szublimációs nyomtatás

A speciális vízbázisú festéket digitális tintasugaras nyomtatóval transzfer papírra vagy közvetlen a textíliára nyomtatjuk.
Ez a festék hőkezelés hatására beépül a poliészter textília molekuláiba mivel ezek kémiai affinitása nagyobb.
A szublimált textil addig marad éles, élénk és szép amíg újra nagy hőterhelés nem éri vagy a nyomtatott felület szerkezete nem sérül.
Nyomtatás csak egy oldalra kérhető, a fonák oldal színe a textil alap színe marad.

Nyomtatási technológia

Előnyei

 • A nyomtatott felületen nem képződik új réteg
 • A festék eloszlása teljesen egyenletes az anyagon
 • A nyomat színei élénkek, a grafikák élesek
 • Színátmenetek és bonyolult grafikák is költséghatékonyan készíthetőek vele
 • A minta folyamatos, nincsenek illesztési csíkok, pontok
 • Kiemelkedő mosásállóság
 • Gyors átfutási idő
Nyomtatási technológia

Hátrányai

 • A nyomtatott textil folyamatos napsütés ( UV terhelés ) hatására néhány idővel halványodni fog, de ez a jelenség más textileknél és digitális textil nyomtatási technológiánál is jellemző
 • Hőkezeléskor a papír és a textil közé kerülő szennyeződés, gyűrődés fehér foltot hagyhat
 • Csak szublimációra alkalmas anyagokra ( Polyester ) használható
 • Magas hőterhelés miatt a textilek eltérően viselkedhetnek pl. asszimetrikus zsugorodás
 • Csak fehér/világos felület nyomtatható vele, más alapszín csak feketével nyomtatható
Felhasználás

Milyen esetekben
érdemes ezt a nyomtatást alkalmazni

Több méternyi egybefüggő minta, vagy akár méterenként változó minta ? Nálunk mindkét esetben le tudod adni a rendelésed, ráadásul árban sincs különbség.

Nyomtatás mellett vállaljuk termékeink egyedi grafikai tervezését és kivitelezését kisebb darabszámtól.

Képek és leírások helyett inkább saját kezűleg választanád ki a textilt amire szükséged van?

Az alábbi listában találhatóak meg állandó kínálatunkban szereplő textiljeink és azok aktuális nettó árai.
Az ár tartalmazza a nyomtatás és a textil árát is. A küldött, egyedi grafikák nyomtatásának nincs felára, a megrendelő felelőssége a megfelelő digitális anyag biztosítása. A hibásan leadott grafikai anyagokból eredő károkért felelősséget nem vállalunk. 150 méter alatti Rendelést kizárólag weboldalon keresztül fogadunk el.Aktuális áraink az alábbi táblázatban megtekinthetőek, a listában szereplő árak 1 folyóméterre vonatkoznak, minimális rendelési mennyiség 5 m  , de a feltüntetett listaárakhoz képest +50% felárért lehetőség van 1 m próbanyomat rendelésére.

A listában szereplő textilek technikai paraméterei ( összetétel, gramm súly stb. ) a gyártó által megadott referencia értékek.
A textil tényleges mérete szélesebb a szegett széllel, ha a textil nyomtatási szélességénél nagyobb grafikát kapunk, a grafika szélei le lesznek vágva ( az ebből eredő károkért nem vállalunk felelősséget ) , illetve  egyszeri 10.000 Ft + Áfa plusz költséget számítunk fe

Felhívjuk figyelmed, hogy a Micropeach, Polár 350 és Barbie anyagainkra fényképes grafika nyomtatását nem vállaljuk, ezeket kizárólag késztermékként tudod megrendelni.

Amennyiben nem találtad meg a számodra ideális textil kínálatunkban, lehetőséged van saját ( hozott ) textiledre kérni a nyomtatást ( bérnyomtatás ) , amennyiben a textiled az alábbiakban olvasható hozott textilekkel szemben támasztott követelményeknek megfelel.

A textilnyomtatás egy fontos lépése az anyag összetételének ismerete, ami nélkülözhetetlen a megfelelő nyomtatási technológia kiválasztásához. A rosszul ( nem az anyag összetételének megfelelő ) választott technológia a nyomat tartósságára és a színekre is jelentős befolyással bír.

Milyen összetételű textileket tudunk nyomtatni szublimációs technikával?

Szublimációs technológiával magabiztosan nyomtathatóak a magas Polyester tartalmú textileket, akár fotó minőségben is. Leggyakoribb összetételek és típusok:

Gumi szálak | ELA , Spandex stb. ( + )

Rugalmasságot fokozó szálak ( pl. Spandex, elasztán, lycra ) : ezek a szálak főként kötött ( fitness és fürdőruha ) textileknél szoktak előfordulni, de akár szőtt textileknél is jelen lehetnek (pl. Barbie ) . Tapasztalataink szerint ezek a szálak nem befolyásolják a nyomat minőségét még akkor sem ha akár 20% -ot is meghaladja a gumi tartalom.

2 oldalas laminálás | Softshell ( + )

Többféle TPU membrán van, melyeknek eltérő hőtűrése ( ragasztó, vagy fólia ) de eddigi tapasztalataink alapján nem jellemző, hogy a nyomás komolyabb hatással lenne a softshell tulajdonságaira. Maga a softshell vékonyabbnak tűnhet a nyomtatást követően,de ez csupán a belső oldalra ragasztott polár “összenyomása” miatt kelti ezt a hatást. Az első mosást követően a szálak visszarendeződnek eredeti terjedelmükbe.

Pamut, viscose, len stb. ( ~ )

Természetes szálakat egyáltalán nem lehetséges szublimációs technológiával megnyomtatni.

Késztermék ( ~ )

Már összevarrt, elkészített terméket nem tudunk megnyomtatni. Ez alól kivételt képezhetnek a fehér polyester ( technikai ) pólók, melyeket igény szerint el tudunk látni logóval,azonban egybefüggő nyomat nem készíthető rájuk.

Neoprene ( - )

Ezt a textilt vastagsága és jellege ( gumi tartalma ) miatt egyáltalán nem vállaljuk bérnyomtatásban sem jelenleg, sem pedig a jövőben.

Polyamid | Neylon ( - )

A poliamidnak többféle típusa van, amik eltérően viselkednek nyomtatáskor. Legnagyobb probléma, ami a gépeink épségét is érintheti, az az alacsony olvadási pont. Nem vállalunk polyamid nyomtatást ( saját kínálatunkban sem szerepel ) , mert az olvadás pont megfelelősége mellett a nyomat minőségét sem lehet garantálni. Hőkezelés után a poliamid és PE anyagokat összehasonlítva a polyester textilek színei sokkal élénkebbek és pontosabbak. Illetve további probléma, hogyha a nyomtatást követően a végeredmény nem tűnik lényegesen rosszabbnak, akkor is megvan az esélye a fakulásnak. Véleményünk szerint a poliamid szublimációs technológiával való nyomtatása nem a legjobb választás, így ettől sajnos minden esetben el kell zárkóznunk.
Jelenleg a legjobb módszer a savas és reaktív direkt nyomtatási technológia, amivel nem csak élénk színek de kifejezetten tartós nyomat érhető el.
Léteznek PES – PA kevertszálas textilek is, de ezeknél a textileknél is megfigyelhető, hogy a színek kevésbé élénkek a 100% Polyester textilekhez képest.

PVC, kent/egy oldalon laminált TPU ( - )

Némely textil bevonattal lehet ellátva az egyes fizikai jellemzők javítása végett ( pl. általában vízáteresztő képesség ) , amik hő hatására megolvadhatnak. Ezen textilek nyomtatását nem vállaljuk. Alternatív megoldásként lehetőség van nyomtatásra alkalmas pvc nélküli cordura szerű anyagot választani kínálatunkból.

Az anyag összetételének és fajtájának megfelelősége után jöhetnek a technikai részletek:

 • Textil szín : A nyomat színe fehér alapon a legélénkebbek ezért ha mód van rá ebben a színben van szükségünk az alapanyagra. Nyomtatandó grafika színeitől függően akár vaj és halvány bézs színek is megfelelőek lehetnek. A textil alap színe lesz a grafikán fehérként beállított szín ( ebben az esetben a nyomtató nem juttat tintát ezekre a részekre )
 • Szélesség : Maximum 180-185 cm szélességben tudjuk kezelni a küldött textilt, amit max. 160cm szélességben tudunk megnyomtatni.
 • Vastagság : Maximum 1mm, vagy ha véleményünk szerint a nyomtatás kárt tehet a gépünkben úgy megtagadhatjuk a nyomtatás elvégzését.
 • Mennyiség : A nyomtatandó mennyiség +1 m textilre van szükségünk, ami már magában foglalja a befűzési veszteséget és a nyomtatásvégi biztonsági tartalékot. Ez alól kivétel, ha Méteráruként ( teljes szélességében nyomtatva ) nyomtatjuk és nem a szimpla módon (pl: Textil nyomtatott szélesség )
 • Garancia : Garanciát csak a nyomtatás minőségére tudunk vállalni : a festék megfelelően van rögzítve a textilen , a nyomat egységes :színben, méretben nem tér el ( ez alól kivétel az anyag zsugorodásából adódó méretkülönbség )
 • Amire nem vállalunk garanciát : Anyaghiba és az abból adódó nyomathibákra. Leggyakoribb hibák: szálhiba, toldás, szövés hiba, mintavételi lyuk, anyag zsugorodás, szennyeződés, gyűrődés, elnyúlás stb. A hőkezelést nem szakítjuk meg szálhiba, kosz és egyéb olyan esetekben, amik nem eredményezik a minta kifogását a hőkezelőgépre ( pl. mintavételi lyuk ). Elnyúlás és gyűrődések esetében is törekszünk a hibaszám csökkentésére, ami főként 100 gsm alatti súlyú szőtt textilek esetében szokott előfordulni pl. a nem megfelelő feltekercselés miatt.
 • Nyomtatási hossz : A nyomtatási hossz ( rendelt mennyiség ) minden esetben a kinyomtatott szublimációs papír alapján kerül meghatározásra. Textilek jelentős része nincs hőkezelve, így a kezelés során zsugorodhat a textil. Általában 2-5% közötti értéket jelent, viszont jellemző, hogy hossz és kereszt irányban a zsugorodás mértéke eltér. Hőkezelt anyagoknál 1-2 % körüli a zsugorodás, kivéve keleti anyagoknál ahol ennél magasabb érték gyakoribb.
 • Kezelés : A textilre nyomtatásra alkalmas állapotban van szükségünk, vagyis 2″, vagy 3″ -os ÁTJÁRHATÓ dudára ( henger ) feltekerve, lehetőleg színoldallal befelé tekerve ( egyéb esetben fontos a színoldalt megjelölni ), idegen anyagoktól ( kosz, por, víz és egyéb folyadék stb. ). A textil állapota befolyásolhatja a nyomtatás minőségét.
 • Beérkezés: a textil akkor kerül nyomtatásba ha legkésőbb tárgyhéten péntek 16:00-ig megérkezik monori telephelyünkre.

A grafikát abban az esetben ha nem vektorgrafikus képformában külditek ( eps, pfd-de nem photoshopból importált!) csak JPEG-ben vagy TIF-ben tudjuk elfogadni. PNG, GIF stb. formátumú grafikai anyaggal nem tudunk dolgozni!!

A küldött alapanyag a jó minőség érdekében minimum 150 de inkább 300 DPI felbontású legyen.

Amennyiben fektetési rajzot küldtök úgy a saját dolgotok megkönnyítése érdekében érdemes a varrásráhagyást rászerkeszteni a grafikai anyagra.

FONTOS! Grafikai munkalap szélességének szerkesztéskor minden esetben fontos a textil szélességét pontosan meghatározni, alap esetben a textil teljes szélessége -5-8 cm méretű munkalap kiszerkesztését szoktuk javasolni, hogy a nyomtatott grafikai minél kevesebb eséllyel fusson szegett szélre. Amennyiben a kiszerkesztett grafika és a textil szélessége között 5cm-nél kevesebb a különbség ( pl. 150cm széles textil és 148cm széles grafika ) akkor a gépünk védelme érdekében vágni fogjuk a papír szélét, illetve egyszeri nettó 10.000 Ft-os felárat számlázunk ki.

Ha folyóméterben szeretnél rendelni (pattern, terülőminta, végtelenített minta, stb) méterárut akkor kérlek 1 egységnyi mintát szerkessz meg! ( erről itt is olvashatsz: Pattern készítés) Ez kisebb méretű is és nyomtatáskor is sokkal könnyebben használható számunkra.

A grafikai anyag szerkesztésekor érdemes CMYK színmódot használni, grafikai elemeket pontosan akkorára méretezd amekkorán az anyagon látni szeretnéd.

Semmilyen leadott grafika esetében nem vállalunk felelősséget a grafikai anyag minőségéért. Ez esetben csak és kizárólag nyomathiba ( pl. fejhiba miatti csíkos nyomtatás ) esetén él a garancia, minden a grafikában található elem mérete tőled függ. Mi ezeket nem fogjuk állítani, méretezni, átszínezni stb.

Abban az esetben ha velünk szeretnéd megszerkesztetni a grafikát számíts rá, hogy jogvédelem alatt álló minták/igény esetében nem fogjuk elvállalni a grafikai szerkesztést. Jogvédett minták esetében minden felelősség téged terhel, ezeknek a használata kapcsán. A szerkesztési felár nettó 10 000 ft/óra ami utólag kerül kiszámlázásra.

A küldött grafikákra minden esetben valamilyen külső megosztón, vagy linken keresztül van szükségünk.

Nem fogadjuk el e-mail mellékletként, illetve wetransferen és egyéb fájküldőn keresztül küldve.

Az elküldött grafikákat kizárólag a nyomtatási munka elvégzésének idejére tároljuk számítógépeinken, amiket semmilyen esetben sem módosítunk, felhasználunk stb.
A nyomtatandó grafikák esetében semmilyen jogi felelősséget sem vállalunk, annak minden jogi következménye a megrendelő felelőssége, így rendeléskor kérlek ezt vedd figyelembe.

Nyomtatható Textilek

Nem találtál választ kérdésedre?

Üzenj nekünk e-mailben,
elérhetőségünk valamelyikén

Amennyiben konkrét elképzelésed van mely termékeink / szolgáltatásainkat iránt érdeklődsz, nyugodtan használd weboldalunk Ajánlatkérő űrlapját

Polyester textilnyomtatás 2024
-TextilMéter ár ( nettó )ÖsszetételGrammsúly / m2Nyomtatott szélesség
Barbie3990 Ft96% Újrahasznosított PES + 4% Spandex230 gsm145 cm
Blackout4490 Ft100% FR PES285 gsm138 cm
Bútorszövet6290 Ft100% FR PES360 gsm142cm
Bútorszövet velvet5590 Ft100% FR microPES350 gsm138 cm
Kent3590 Ft100% PES110gsm140 cm
Kordura PU5990 Ft100% PES + PU210 gsm160 cm
Luxury5990 Ft50% PES , 44% Modal , 6 % EL300 gsm160 cm
Micropeach3290 Ft100% PES120 gsm150 cm
Minimatt3090 Ft100% PES160 gsm145 cm
Polár 3503990 Ft100% microPES350 gsm145 cm
Softshell4190 Ft100% Újrahasznosított PES + TPU300 gsm140 cm
Softshell mesh3990 Ft100% PES + TPU190 gsm145 cm
Supersoft3490 Ft95% PES + 5% SP100 gsm145 cm
Szatén armani3790 Ft97% PES + 3% SP90 gsm145 cm
Szatén menyasszonyi3990 Ft100% PES180 gsm150 cm

Bérnyomtatás áraink

Bérnyomtatás
2.400 Ft + Áfa / m

15m -től

Bérnyomtatás
2.100 Ft + Áfa / m

30m -től

Bérnyomtatás
1.900 Ft + Áfa / m

50m -től

Bérnyomtatás helyett választhatod akár a saját készletes anyagainkat is, amikből akár mintakatalógust is tudsz rendelni, így pontosan láthatod milyen minőségben tudunk nyomtatni az adott textilre.

Back